Focare

Focarul este folosit în scopul încălzirii unei locuințe în mod corespunzător. Acesta trebuie întotdeauna ales cu grijă, la îndrumarea specialiștilor în domeniu, pentru a avea parte de produsul perfect și de experiența la care visăm.

Cum alegem focarul perfect?

În funcție de spațiul de care dispui, dar și ținând cont de sistemul de încălzire deținut, se va alege focarul potrivit din cele existente pe piață. Utilizate atât pentru șeminee, cât și pentru sobe, focarele pe care le găsiți la www.cosurifum.ro vă vor oferi confortul termic pe care îl doriți.

Pentru a face alegerea corectă, este necesar să cunoasteți tipurile de focare, dar și ceea ce le diferențiază.

Focarele din fontă

Focarele din fontă sunt deja cunoscute în rândul cumpărătorilor datorită eficienței scăzute de care au dat dovada de-a lungul timpului. Randamentul oferit de acestea este de 55%-70% fără postcombustie. Temperatura din interiorul acestora este de 400-450 °C și de 300 °C pe evacuare. De cele mai multe ori, acestea nu au posibilitatea arderii neîntrerupte, iar geamul este în permanență murdar. De regulă, garanția oferită pentru astfel de focare este de 2-5 ani.

Focarele din oțel

Focarele din oțel placate la interior cu samota sau termota, degaja un nivel foarte mic de noxe, au o construcție robustă și sunt considarate șeminee bio (eco). Randamentul acestora este de 80% – 90% și o autonomie de funcționare de până la 10 – 12 ore. În interiorul acestora se dezvoltă o temperatură de peste 700 °C, iar la evacuare de maximum 200 – 270 °C.

Prețul unui focar comercializat de noi poate varia între 500 și 5.000 de euro. Prețul este stabilit în funcție de dimensiune, eficiență, tipul arderii, dar și în funcție de accesoriile ce îl însoțesc și materialele din care sunt realizate. De regulă, șemineele ce au costuri de sub 800 – 900 de euro sunt utilizate pentru decor, neavând capacitate de încălzire atât de bună.

Afișez 1 - 12 din 92 de rezultate

TOP